e, to te ja pitam...
u današnje čudno vrijeme svi bi htjeli rezultate i uspjeh bez ikakvog napora i odmah, sada odmah.
takva je ova civilizacija u kojoj živimo.
netko pokrene posao, otvori firmu i misli da mora u roku par mjeseci postati bogataš. netko drugi bi završio fakultet bez da ide na dosadna predavanja i vježbe.
na tom tragu je i pokretanje ovakve online glazbene škole.
e pa ne može novac sve kupiti, bez obzira koliko nas uvjeravali u to. jer oni koji nas uvjeravaju u to, žele samo novac. fućka se njima hoće li ili ne netko naučiti svirati.
takvo olako davanje obećanja o uspjehu, uvjeravanje ljudi da si prišteđuju suvišni trud, takvo banaliziranje, takav stav je uvredljiv za svakoga tko je uložio puno svog vremena, talenta, volje da bi naučio nešto i ovladao nekom vještinom ili znanjem.
i prije je na forumu bilo rasprava između mene i nekoga tko bi htio u par jednostavnih poteza i recepata naučiti nešto za šta treba uložiti godine da bi se ovladalo time.
ali ne... kupite ovu čudesnu kutiju za 300€ i vaše teškoće oko učenja sviranja su riješene! puć... abrakadabra... pufff.
a reklama kao i svaka reklama sakriva i ne spominje loše strane, dok pozitivne strane preuveličava i uzdiže u nebesa. ne zvuči mi baš pošteno. ali, koga briga dok ima naivaca koji će vjerovati reklamama.
nekad, u zdravija vremena su se na stočnim sajmovima smijali onima koji su prekomjerno hvalili svog konja kojeg prodaju, dok je danas marketing i propaganda vrlo uvažena disciplina.
ot.
složio bih se s ovim što mata kaže... ništa bez kvalitetnog starta i osobnog kontakta s nastavnikom. sve ovo što se nudi online može biti nekakva nadopuna.
internet je divna stvar i obožavam ga... jako pojednostavljuje život, ali neke stvari se ipak ne mogu kupiti novcem. za sve ostalo tu je master card.
|