|
|
||||
|
||||
Vukovarska berda
Stvar je slijedeća:
pošto nema potrebe za novom genezom i (ili) sličnim (r)evolucijskim temama o proizvodnji tamburaškog basa ili berde, neću puno dužiti u ovoj temi, samo ću u par rečenica i fotografija prikazati nastanak svog novog ljubimca. Kad već imam par fotografija, i kad sam toliko zadovoljan krajnjim ishodom, šteta da ih ne pokažem, možda nekom pomognem pri izboru i kupnji berde, ali i pri otklanjanju straha od kupovine novog instrumenta. Ja osobno nikakvih strahova nisam imao (što se na kraju pokazalo dobro), i hrabro sam stupio u kontakt sa (po glazbalarskom stažu) vrlo mladim majstorom koji nikada u životu nije izradio niti jedan bas. Uz puno savjeta i pomoći od strane iskusnijih kolega projekt je uspješno priveden kraju. Dakle krenimo redom...
|
||||
|
||||
Izbor materijala i modela
Na moju sreću u trenutku kada sam se odlučio za kupovinu iliti izradu novoga basa, moj prijatelj koji ima stolarsku radionu, je na lageru imao smreku koja je prolično dobro izgledala i bila je sušena prirodnim putem (ne mogu reći koliko godina, ali postotak vlage je bio oko 10 %).
I gle čuda, kako smo u prilično dobrim odnosima, ustupi mi istu bez novčane naknade. Upregnuh majstora Piku da izaberemo dobar komad i krenemo u izradu. 01.jpg Daljnji splet okolnosti (zauzetost majstora Pike itd.) učini da počnem tražiti novoga majstora za izradu instrumenta. Tu na scenu stupa Forum. Preko foruma upoznah gospodina Ivana Leku iz Vukovara i kroz par šaljivih poruka dogovorišmo se da krene u izradu basa. Tu su se stvari počele brže odvijati i uskoro sam na svoj mail primio prvu sliku svoga budućeg basa: 02.jpg
|
||||
|
||||
I tako...
I tako stvar se počela vrlo brzo razvijati:
DSC01705_resize.jpg DSC01707_resize.jpg DSC01709_resize.jpg DSC01711_resize.jpg DSC01733_resize.jpg
|
||||
|
||||
I brrže nego što sam mogao zmisliti...
DSC01734_resize.jpg DSC01743_resize.jpg DSC01745_resize.jpg DSC01746_resize.jpg DSC01753_resize.jpg
|
||||
|
||||
Radovi se privode kraju.
DSC01754_resize.jpg DSC01756_resize.jpg DSC01757_resize.jpg DSC01758_resize.jpg
|
||||
|
||||
I na kraju finalni proizvod je stigao u Brod i izmamio osmijeh na mome licu!
0001_resize.jpg 0002_resize.jpg 0003_resize.jpg 0004_resize.jpg 0005_resize.jpg Hvala svima koji su pomogli da prva berda iz Vukovara ugleda svijetlo dana! U prvom redu: majstorčine Jura, Piko, Tatić, Molnar, Budo, te Guru dobrog zvuka Andrija! Posebna zahvala majstoru Leki koji je uspješno trpio moje želje, željice i prohtjeve, te ih proveo u djelo!
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|