![]() |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
instalacijski fajl za sibelius 5.1 nije exe, nego msi. znači da ako imaš vistu ne možeš pokrenuti fajl s "run as administrator" naredbom. ako si logiran u vistu kao admin, a instalacija ne radi možda imaš blokiranu opciju "install with elevated privilegies" moguće rješenje: 1. pokreni run iz start menija, upiši gpedit.msc kad se otvori group policy editor, idi na user configuration>administrative templates>windows components>windows installer otvori tu mapu i podesi opciju "always install with elevated privileges" na enabled. poslije opet možeš vratiti na staro 2. ova sakijeva varijanta isto možda pomogne, makar UAC pita za administratorsku dozvolu kod svake instalacije. pomaže i logiranje u vistu ne pod svojim imenom nego kao Administrator XP: ako si na win XP, instaliraj zadnji update za windows installer preko microsoftovog update servisa.
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 12-10-2008 at 23:51. |
|
||||
|
||||
![]()
bio je uz instalaciju WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe,al sam opet skinuo s microftove stranice...mislim da je bio isti
Windows Installer 3.1 Redistributable (v2) i probao...opet mi isto ispisuje |
|
|||
|
|||
![]()
kako se može staviti doba 3+2/4 ?
|
|
||||
|
||||
![]()
ako je ta raspodjela pravilna, stavi jednostavno 5/4, a u opcijama za mjeru (beam and rest groups) možeš podesiti grupiranje četvrtinki na 3+2...
ako je raspored trojki i dvojki nepravilan, moraš na svakom taktu staviti njegovo trajanje.
|
|||
|
|||
![]()
hvala
|
|
|||
|
|||
![]()
a dal se mogu maknuti crte taktova koje su između dva reda, npr. kod piana...znači da su samo spojene zadnje crte, a one unutra da nisu?
|
|
||||
|
||||
![]()
ovdje imaš o pomicanju taktnih crta, nađi sliku 21 na stranici:
http://www.tambura.com.hr/No2/sibeli...ugi%20dio.html
|
|||
|
|||
![]()
još jednom, hvala
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
jel ima tko link sa neta za Sibelius 6? nisam našao ništa previše, za torent nemam od koga, a ovako po dijelovima ne rade linkovi...ako tko ima linkove ili neku stranicu nek mi veli
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
sibelius 6...da li netko zna kako isključiti ako se može da partitura koju pišem ne "skače "po ekranu za svaku upisanu notu,tj,nota koju pišeš je uvijek u sredini monitora pa se partitura miče. Inače sam pisao s Sibeliusem 2 i 3,a sada proučavam 6. Hvala.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
našao ,znam...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Stavio sam auto layout da prekida svakih 8 taktova, s obzirom da imam 73 takta ostane jedan sam samcat na pola stranice. Kako ga smanjiti na normalnu veličinu?
Probao sam pomicanjem lijeve okomite linije, al onda izgleda čudno jer ga pomakne na desni kraj stranice. Ako stavim prijelome (break) opet se negdje pojave 1 ili 2 takta na pola stranice.
|
||||
|
||||
![]()
zile... ne znam za rješenje po kojem bi zadnji red crtovlja mogao biti odsječen, tj. skraćen. možda postoji, ali ja ne znam.
osobno taj problem rješavam tako da na kraju, iza zadnjeg takta i finalne taktne crte dodam još jedan prazan takt. onda mišem uhvatim zadnju taktnu crtu, na kraju reda i razvlačim taj zadnji takt. to ujedno stiska prethodne taktove u istom redu (bez obzira je li 1 ili više taktova u zadnjem redu). tako se svi taktovi (ili taj tvoj 73.) ravnomjerno sužavaju. jedini deformiran je zadnji, prazni, naknadno dodani takt. pošto je taj zadnji takt prazan, deformacija se ne primjeti... vidi se samo pauza koju možeš sakriti (učiniti nevidljivom). takvo rješenje je estetski potpuno prihvatljivo... i kad pišeš rukom na notnom papiru, nije ti zadni red crtovlja skraćen kako ti paše, nego je i on protegnut cijelom širinom lista. a završna crta je negdje na početku ili sredini reda. no problems.
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam mislio dodati još 7 taktova pa ostaviti ih prazne. Ali složit ću ovako, da ostane jedan "deformirani" prazni takt. Zahvaljujem na odgovoru.
|
||||
|
||||
![]()
ma taj zadnji takt nije čak ni deformiran, jer ta deformacija nije vidljiva. znak pauze i taktnu crtu na kraju reda sakriješ i od zadnjeg takta ostaje samo prazno crtovlje.
|
||||
|
||||
![]()
Ma sve 5 zato sam ga i stavio pod navodnike ("deformiran")!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nažalost ne pomaže, ako isključim auto layout, isključuje mi ga za cijelu partituru. Čak niti ako prijelom (break) stavim da je na kraju stranice prije ne pomaže. Ma nije to neki problem, više onako estetski!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
i ovo je dobro rješenje. samo još sakriješ taktne crte i pauze u tih zadnjih 7 praznih taktova - i rezultat je sličan onome što sam ja predložio.
|
||||
|
||||
![]()
izašla je prije kojih mjesec dana i sedma generacija ovog programa.
![]() - korisničko sučelje je drastično promijenjeno, tako da će i iskusniji korisnici starijih verzija trebati jedan period za privikavanje. razlika u sučelju između sibeliusa 6 i 7 je otprilike kao između MS office 2003 i 2010. - traži windows vista sp2 ili noviji os, znači ne radi više na XP... - program je 64 bitni, dakle može iskorištavati više od 4 GB memorije, ali radi normalno i na 32 bit windowsu. na win 64bit se instalira i 64 i 32 verzija, a na 32bit win samo 32bit verzija. - ako ima netko tko uz sibelius koristi vst instrumente i priključke, razne audio dodatke i ostale điđe-miđe treba znati da mora imati i te dodatke u 64 bit varijanti da bi radili. 32 bit varijanta sibeliusa radi normalno sa svim dodacima koji su funkcionirali u starijim verzijama. - moje osobno iskustvo je za sada pozitivno, sve mi radi glatko, od instalacije do ispisa nota, što nije bio slučaj kod sibeliusa 5 i 6 na istom hardveru. na ovom linku detaljnije: http://www.sibelius.com/products/sibelius/7/index.html Last edited by _maestro_; 29-09-2011 at 12:03. |
![]() |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|