|
|||
|
|||
Tambura iz snova
Evo otvaram novu temu da podijelimo jedni s drugima kako izgleda tambura koju smo oduvijek htjeli. I da imamo para sigurno bi otisli kod majstora i narucili da nam napravi bas jednu takvu.
Pa evo da ja pocnem, moja tambura bi definitivno bila bijela, sve na njoj. Rozeta bi isto bijla bijela, ali bi bila ukrasena nekakvim crnim simbolima, leđa bi isto ukrasio na neki način, a grif platna bi bila minimalisticki ukrasena iskljucivo crnim tockama. Eto, to bi bila moja tambura "iz snova", ako netko ima volje neka podijeli s nama kako bi to izgledalo u njegovoj izvedbi |
|
|||
|
|||
ISSSSSSSSSSS..........
Baš svašta !!
De bogati nemoj počinjat uopće takve teme ????? Ajd da si pitao nešto o tonu , samoj konstrukciji i materijalu kd kojeg je tambura ajde de al ovo jbg .... E da Moderatori ajd napravite podforum za djecu (dječji vrtić iliti jaslice ) izgleda da treba !!
|
|||
|
|||
Ton je vrlo individualna stvar, poceo sam temu u iskljucivo prijateljskoj namjeri i kako bi se nesto dogadalo na forumu, posto iskreno, ne dogada se pretjerano puno stvari. Iskreno se ispricavam ako netko smatra da ovo ne treba biti na forumu, ali mi je uzasno da se jedine aktivnosti dogadaju na temi di neki nazovi "klinci" traze note, a stariji clanovi foruma pljuju po njima.
I usput receno, tema o tonu ima vec milijun i ne treba ih pocinjati, o konstorukciji tambure takoder, kao i cijela izrada tambure od pocetka do kraja. |
|
||||
|
||||
Moram se složiti s muasom i zamoliti za toleranciju. Sto ljudi - sto ćudi, vidio sam svakakvih tambura i crnih i bijelih i plavih i zelenih, s paukovim mrežama, likom Boba Marleya itd. Netko traži savršen ton, netko želi da tambura (njemu) lijepo izgleda. Ne treba nikome suditi.
Što se tiče bijelih tambura, to je prilično rijetka stvar, ja se sjećam samo onih od Gazdi. Ja nisam neki vizualni tip tako da mi je bitnije kako tambura zvuči nego kako izgleda.
|
|||
|
|||
Eeee pa da, njih se nisam ni sjetio, bijele tambure, koznjaci i ondasnje zurke Bijelo je rijetko, al mi se to bas svida. I naravno da zbog estetike ton, nosivost i ukupni dojma zvuka ne smiju patiti
|
|
|||
|
|||
Kad je o tamburi riječ, tu sam poprilično minimalistički fokusiran. Ne volim nikakva pretjerivanja. Meni osobno, jednostavnost čini tamburu lijepšom. Naravno, ton nikako zbog estetike ne smije patiti.. eto ti primjer Bele Truppela i njegovih tambura (Kudlikovih? )..
|
|
|||
|
|||
Ima i u tome nesto Sto se tice navedenih, slazem se da su pravili predivne tambure, minimalisticki, ali su iz njih dobijali maksimum
|
|
||||
|
||||
Koliko se ja sjećam "Gazdinske" tambure su u bijelo bile presvučene samoljepljivom folijom. Neka me netko ispravi ako griješim.
|
||||
|
||||
Nisam ih vidio uživo, al' sam čuo neke priče da su to tambure od Novaka i da su stvarno bile obojane u bijelu boju. Neka netko provjeri s članovima Gazdi i prekine ovu rekla-kazala dilemu...
|
||||
|
||||
A kad smo već kod bijelih tambura (doduše ova ima još i crnu paukovu mrežu preko prednje daske)...
|
|||
|
|||
Bilo bi lijepo saznati za Gazdinske jesu li uistinu bijele i ako jesu gdje su sada A sto se tice Dyaca, jel mi se cini ili su sve tambure elektricne?
|
|
|||
|
|||
Slika Gazda iz jednog članka 1996., bijeli bas, ostatak tambura nije na slici Last edited by muasa; 18-01-2014 at 22:19. |
|
|||
|
|||
Evo slike, ovaj put stvarno hahaha Male poteskoce oko stavljanja slike, ipak je prvi put xD
|
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|