|
||||
|
||||
Puknuo kontrabas
Pozdrav svima,
Molim savjet, naime, jučer je kolegi pao kontrabas (moj) na stepenice i pukao je rub, dobila je i hvataljka, žicem, uglavnom poludio sam. Bas je maxton 3/4 (znam da to nije neka kvaliteta) ali je star samo tri mjeseca, i bio je u vrhunskom stanju i solidan za odsvirat. Dali netko ima ideju dal je to isplativo popravit i kome dat da to popravi s obzirom da to nije pravo drvo, nego nekaa imitacija drva i plastike. Slike u nastavku. |
|
||||
|
||||
Popravak je izvediv. Koliko je isplativ to je drugi par cipela. Ak ga oćeš jeftino prodati ja sam zainteresiran pa ga budem preko zime polako složil...
Pozdraf, TinMan |
|
||||
|
||||
sve se može kad se hoće, za cijenu nemogu ovak reć treba imat instrument u ruci
|
|||
|
|||
Tu pišem da ne otvaram novu temu, a i povezana je s ovom.
http://www.imageupload.co.uk/image/54On Tu gdje je označeno crveno je puknula glasnjača (dolje lijevo i gore desno), a zeleno je dobrano skopano, jedno 3-4mm. Moje pitanje je ako bas ode na popravak, hoće li majstor krpati ovu glasnjaču ili će stavljati novu? Kada će i gdje na popravak ne ovisi o meni, ja samo sviram taj bas (oko godinu dana, a puknut je puno dulje) i ima jako dobar zvuk, glasan je i ima dosta puni zvuk. Pa me zato zanima jel bi se mjenjala glasnjača, jer koliko sam skužio kad se mjenja glasnjača postoji mogučnost da se ton promjeni a to baš i ne bih htio, a kad bi se krpala bi ostao sličan/isti ton po nekom mom zaključku. Last edited by neki tamo; 14-11-2014 at 22:05. |
|
|||
|
|||
Ma kakva promjena glasnjače!!!!?????????O čemu uopće pričaš!!???To su obične i uobičajene pukotine i iskopana mjesta gdje se trzalicom grebe i uopće nema potrebe razmišljati o promjeni daske.I kad ti fale dijelovi daske a sve ostalo je u redu,samo se krpa ako je berda ispravna,a kamo li ovakve sitnice....Ako ti netko predloži da treba mjenjati glasnjaču zbog toga,odmah ga pošalji u ....kraj i idi dalje.Eto!
|
|||
|
|||
Aha, to su znaći sitnice, a ja bih mjenjao glasnjaču.
Hvala na odgovoru! |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|