![]() |
|
||||
|
||||
![]()
nije pravilo, ali cesto primasi nisu slucajno primasi. to se odnosi najvise na one vrhunske (majic, zbilja, spegelj, homoky, jerry...)
svi ovi gore nabrojani, ako sam kojega ispustio, sorry, su prije svega veliki talenti i glazbenici u sirem smislu. svi oni sviraju i snimaju sve tamburaske dionice, i normalno je da u svom bendu sviraju prim. sviraju vodeci instrument, jer jednostavno jesu glazbeni vodje u svom bendu. da, i mikija sam zaboravio napomenuti gore. ista situacija u ex panoniji. ovo sto je longee napisao za sebe, da je vodja, a svira basprim mogu i ja za sebe napisati. i ja sam u nekim bendovima s kojima sam svirao bio vodja, a svirao kontru. takve situacije su rjedje. na nekim snimanjima sam morao snimati dijelove dionice od prima koju primas nije mogao tocno odsvirati ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ako Ića sazna za ovaj forum i procita ovo i vidi da njega nisi stavio medju vrhunske primase moglo bi biti problema
![]()
|
||||
|
||||
![]()
i u Gazdama primas nije prvi!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Slazem se, tamo je Marko bog i batina...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kada je već riječ o primovima evo rijetke situacije da se nađu bendovi i na hrpi okupe četiri prima istoga majstora, vrhunska.
![]() Pogađajte čiji su primovi (majstor ili bendovi)
|
||||
|
||||
![]()
a šta piše na onoj naljepnici na koferu?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Jok, slučajno.
Na drugoj strani kofera je naljepnica Hrvatske bratske zajednice u Americi, pa ne znači da je kofer radio Braco iz Amerike. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
od Mladena Jurkovica!!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bendovi u kojima se sviraju su: PRIJATELJI, SLAVONIJA BAND, SJENKE, ŠIROK ŠOR. Također znam još za ZDENAC i BERDE BAND. Svi do jednog primaša mišljenja su: VRHUNSKO, ovo se ne prodaje, još samo da mi je nabaviti Geza i to je to. Sad vi opalite p o Gezovim primovima da nešto saznamo o njima, a ja ode svirat svatove. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ljudi pa jel nitko nema Geza, slike ili bar nešto.....
|
||||
|
||||
![]()
nek' ti Tamburix slika Vickov prim!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja ga sviro par puta... Najbolja tambura ! btw. "Znam" da Miki od nekog posuđuje (il je njegov) isto jedan vrhunski prim.. Mislim Erceg ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam vidio ovaj, ali iako kažu da bi mogao biti, nitko ne može sigurno reći da e Gez.
![]() ![]() neki s foruma su ovo i svirali
|
||||
|
||||
![]()
Meni ovo jako slici na bocana (doduse ne klasicnog), bar ovako preko slike ali neznam koje su mu dimenzije.. bocan ima identican furnir, i tako je busio rupe..
gez ima drukciji furnir, bar ono sto sam ja vidio...
|
||||
|
||||
![]()
nije Bocan skoro 100%.
Inače ne znam jesam li jedini primaš koji nikada u životu nije patio za bocanovim primom. Vidio par komada i zbilja me ništa nije privuklo. (ili nisam vidio dosta ili sam ja jedini bedast)
|
||||
|
||||
![]()
ovo jako slići mom primu dok ga nisam dao na preuređenje odnosno generalku
imao je istu takvu ružu i raspored rupa čak ima i istu glavu vrištavog je tona i glasan do bola Isto tako ne znam ko ga je radio.Jerry kad ga je vidio on je komentirao da bi mogao biti GEZ ali isto nije bio siguran A Kocka tvrdi da je to jedna varijanta Kudlikovih ali rijetkih serija koje je radio po Gezu i skroz se razlikuje od klasičnih Kudlikovih primova e sad ti znaj |
|
||||
|
||||
![]()
A što se tiče Gez-neGez diskusije, šteta što je bez neke reakcije prošla dobra ideja forumaša Impa koji skuplja slike tambure i podatke o majstorima i stvara foto-enciklopediju tambura. Stvarno mislim da ne bi bilo loše imati takav priručnik s kvalitetnim slikama strateški bitnih dijelova tambura pa da svatko može brzo i jasno otkriti koji je majstor napravio određenu tamburu...
|
||||
|
||||
![]()
meni ovo jako liči na bocana. takvu vrlo sličnu tamburu je majić prodao primašu iz sitnih sati, prije nekih 15-tak godina.
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Stari Kudlik 100%!!!
|