![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
da li netko ima,slucajno taj program?ako ga ima,jel mi moze pomoci oko playback-a!nece uopce odsvirati sto napisem!!pomagajte,drugovi...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1. na glavnom padajućem izborniku u sibeliusu (file, edit, view...) klikni na play
2. pri dnu izbornika klikni na playback and input devices 3. otvori se okvir sa 2 kartice - playback devices i input devices 4. na kartici playback devices imaš izlistane sve izlaze koje imaš na kompu, odnosno sve koje je sibelius kod instalacije pronašao. ako ih nema klikni dolje na gumb Find new devices 5. sad klikaš jednu po jednu na dugme test 6. odaberi samo jednu izlaznu jedinicu na čijem testnom gumbu čuješ zvuk (ljestvicu) tako da sa strane piše yes. ostale postavi na no 7. klik na OK. ako ti to ne pomogne, tj. ako ti je okvir playback devices prazan, onda može biti problem sa drajverima zvučne kartice. meni isto nije htjelo raditi na kompu na kojem imam integriran zvuk na matičnoj ploči. na drugom stroju imam posebnu zvučnu karticu i nema nikakvih problema.
|
||||
|
||||
![]()
zahvaljujem do neba!!!!!sve sam to probavao,ali nisam klik'o na "yes" i "no"!!!sad sve sljaka,puno hvala!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
sad mi svira,ali za ton vise!!u cemu je sad problem?
|
|
||||
|
||||
![]()
jel svira samo jednu stvar ton više ili sve stvari (fajlove)?
vjerojatno si sjebo nešto s funkcijom transposing score... sibelius ima mogućnost da piše note direktno za transponirane instrumente. npr. za klarinet in B (piše C - svira B) probaj ovo: odaberi dionicu (označi plavo), tj. 3xklik na prazno mjesto u taktu dionice koju želiš promijeniti i onda idi na Create > Other > Transposition Change ako tamo piše da ton middle C zvuči kao D, našao si problem. pokušaj tamo kliknuti na transposed i non-transposed instruments. tamo podesi da ti ton middle C zvuči kao C, i to za transposed i non transposed instruments. i tako napravi za svaku dionicu (instrument) koju želiš promijeniti. isod toga se podešavaju oktave za tamburaške partiture ja imam postavljeno: middle C = C4 za basprime i čelo (piše note kako zvuče) middle C = C5 za primove (onda zapisuje note oktavu dublje nego što zvuči) middle C = C3 za bas i kontre (piše note oktavu više nego što zvuče) važno je da tako podesiš za transponirane i netransponirane instrumente
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 20-01-2007 at 17:15. |
|
||||
|
||||
![]()
svira sve ton vise,a prije nije to radio!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Nema maestra pa da ga pitam na PM pa trazim vasu pomoc. Dal netko zna kako da u Sibeliusu (5) napravim oznake za dijelove arranzmana 1,2,3,1a,2a.... ,a da to Sibelius napise na svim kanalima u istom taktu gdje mu ja to odredim???
|
|
||||
|
||||
![]()
oh...rehearsal marks
nemam pred sobom program posto sam na linux sad... ali pod time ces naci |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala,to je to!
|
|
||||
|
||||
![]()
Da li me može netku uputiti preko PM-a gdje da nabavim Sibelius 4.1 ili zadnju verziju ?
Unaprijed zahvaljujem ![]()
KUD LUČKO " KAD PROCVATU U PROLJEĆE JABUKE JA SE SJETIM JEDNE DIVNE DJEVOJKE ..." ![]() Last edited by Nicolaus; 25-05-2008 at 11:51. |
|
||||
|
||||
![]()
zadnja verzija je 5.1
|
||||
|
||||
![]()
Puno hvala, trenutačno koristim trial 4.1, jer vecinu notnih zapisa je pisano u toj verziji, pa nisam siguran da li nove verzije čitaju te zapise napravljene u 4.1!!!
Pitanja: da li je moguće spremljene melodije (notne zapise) spremiti kao mp3., midi ili nešto da se pokrene u nekom playeru drugom? da li je moguće i kako postaviti umjesto-IZNAD notnog zapisa da izbaci vrijednosti (npr. CID, DIS, C, H....) ? ....jer na taj način će biti lakše i note učiti početnicima?
KUD LUČKO " KAD PROCVATU U PROLJEĆE JABUKE JA SE SJETIM JEDNE DIVNE DJEVOJKE ..." ![]() Last edited by Nicolaus; 25-05-2008 at 13:16. |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
sibelius 6...da li netko zna kako isključiti ako se može da partitura koju pišem ne "skače "po ekranu za svaku upisanu notu,tj,nota koju pišeš je uvijek u sredini monitora pa se partitura miče. Inače sam pisao s Sibeliusem 2 i 3,a sada proučavam 6. Hvala.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
našao ,znam...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Stavio sam auto layout da prekida svakih 8 taktova, s obzirom da imam 73 takta ostane jedan sam samcat na pola stranice. Kako ga smanjiti na normalnu veličinu?
Probao sam pomicanjem lijeve okomite linije, al onda izgleda čudno jer ga pomakne na desni kraj stranice. Ako stavim prijelome (break) opet se negdje pojave 1 ili 2 takta na pola stranice.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nažalost ne pomaže, ako isključim auto layout, isključuje mi ga za cijelu partituru. Čak niti ako prijelom (break) stavim da je na kraju stranice prije ne pomaže. Ma nije to neki problem, više onako estetski!
![]()
Način Prikaza | |
|
|