|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
||||
|
||||
Tambura i gitarski procesor/multiefekt-pedala
Prvo da pozdravim stare i nove clanove, jer sam dugo vremena bio neaktivan !
A onda bih zelio pokrenuti jednu diskusiju (naravno - ako postoji interes), vezano za kombinaciju savremene elektronike i tambure. Pretpostavljam da vecina ovdje (isto kao i ja), cijeni pravi, akusticni zvuk, i mikrofon je manje-vise jedina stvar koju mozemo da prihvatimo, evt. neki pickup za ugradjivanje, koji ne kvari zvuk, i to je sve. Medjutim interesuje me da li je netko od vas, koji ima ugradjen pickup u tamburi, eksperimentisao sa nekim gitarskim pedalama i kakvi su utisci ? Mislim da bi bilo interesantno popricati malo i o tome, sta vi mislite ?
|
||||
|
||||
Ja mislim da je sve krenilo u tom smjeru..
Jel moze el. Basprim odradit dobro poso?, naravno da moze, a za ovu tvoju kombinaciju iskreno jos nisam cuo.
|
||||
|
||||
Pa slazem se, naravno da moze !
Medjutim nisam ja razmisljao o nekom "elektricnom" basprimu sa nekim sad pickup-om koji pojaca, ali i deformise i u najvecem broju slucajeva pokvari onaj fini akusticni zvuk koji prirodan instrument ima. Kad zamislim neki tamburaski orkestar, ili grupu od 5-6 tamburasa, onda ne bih mogao da zamislim (niti da opravdam) da sviraju na elektricnim instrumentima, osim u neke eksperimentalne svrhe, ali to je moje misljenje, pa mozda i nisam u pravu. Medjutim kad zamislim neku grupu od 3-4 muzicara, od kojih jedan svira basprim a ostalo su gitara, bas (najcesce elektricni), i recimo harmonika, onda tom jadnom basprimu treba pomoci, i ja sam se onda poceo pitati kako to uraditi.
|
|