|
Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|||
|
|||
Oprosti, Bule, nisam pazio.
Budeš čuo razliku, bez brige, kad jednom kreneš u to počinju igre bez granica. Da bi nešto kvalitetno komprimirao na Youtube format, u startu treba imati kvalitetnu snimku.
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Mikrofon za vokal....
Lijepi pozdrav svima koji se bave homerecordingom...
imam pitanje za one koji se malo ozbiljnije bave time kao i one koji imaju svoja tonska studija ili su snimali u njima pa su zapamtili na kojem dobrom mikrofonu su snimali vokal... ovako, lomim se da bi zamijenio svoj Behringer B1 za nešto kvalitetnije i to u rangu maksimalno do 1000€ pa bih molio one koji imaju iskustva sa mikrofonima za studijska ili kvalitetn homerecording snimanja dali znaju dali se u tom cijenovnom rangu nudi nešto što bi bilo poprilično kvalitetno i tu kariku u lancu(znam da mikrofon sam nije dovoljan) podiglo na nekakvu veću razinu... slobodno malo o usporedbi kondenzatorskih i cijevnih mikrofona... napomeno bih da tražim nešto što bi dalo "masniji" sound u odnosu na spomenuti mic koji trenutno koristim...od B1 mi se sound čini jednostavno presuh,nema onu puninu kakvu pamtim od nekih neumana i akg-a s kojima sam bio u dodiru u 90-tima pa me zanima dali je sada u zadnje vrijme netko od ovih novih proizvođača koji ipak imaju malo "popularnije" cijene barem donekle približio svoju kvalitetu u tom pravcu... eto, već unaprijed zahvaljujem na korisnim savjetima....pozdrav
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz |
|
||||
|
||||
Ja imam Oktavu MK-319, buraz je proučavao koji bi kondenzatorski mikrofon bio "best buy" i moram reć da sam nakon par godina korištenja jako zadovoljan tim mikrofonom. Par pjesama mojih Savskih Valova snimalo se kod mene na taj mikrofon i ispalo je čisto solidno. Evo jednog primjera (sve snimljeno na tu Oktavu)...
|
||||
|
||||
AKG C414
Nažalost, više ih nemam za prodaju.....
|
|||
|
|||
e da onda kada si nudio nisam baš bio pri višku love ali eto da te odmah pitam za tvoja iskustva sa njim jer iskreno želim svojem suhom(ako me kužiš) glasu dodati malo topline i za taj tvoj sam čitao na nekim švabskim forumima da je više univerzalan mikrofon naravno vrhunski kvalitetan ali da daje svijetlu boju vokala a ja upravo od toga želim pobjeći odnosno svojem presvijetlom glasu želim malo pomoći(ako je to uopće moguće) i zbog toga sam u potrazi za nečim što bi mi glas na snimkama malo "utoplilo" pitanje za tebe dali imaš iskustva sa cijevnim mic-ovima i dali bi možda s time nešto postigao ako bi napr. odabrao recimo baš od AKG Perception 820 Tube B-Stock...ili nečim sličnim dakle cijevnog karaktera....dali je ikada netko ovdje isprobao razliku između cijevnih i kondenzatorskih? napomenut ću još samo da za zvučnu koristim steinberg mr816x
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz |
|
|||
|
|||
Quote:
|
||||
|
||||
Perception 820 Tube nisam imao prilike čuti, ali vjerujem da ne može biti loš.
Kolegi sam nabavio C12VR i to mi je za sada nešto najbolje što sam čuo. Vjerujem da bi taj mic i iz najtanjeg vokala izvukao nešto. Uz svu definiciju koju daje, čuje se ona blizina, toplina i krupnost koju svi ganjamo. Naravno, taj mikrofon nije u tom cjenovnom rangu, ali ako imaš prilike probaj taj Perception 820 ili C414. Sretno!
|
||||
|
||||
Majstore Tolj mikrofon je samo polovica jednadžbe;moraš upariti dobar preamp s mikrofonom.Naravno da ništa nije ni jednostavno ni jeftino jer tu nastaju i problemi:koji mic,koji preamp za taj i taj vokal???Jedna tema sto dilema!
Osobno sam za muške vokale volio kombinaciju Neumann U87 i Millenia preamp bilo koje serije a za hanume C12 i Avalon preampe. Usput jeftino i dobro ne postoji u ovome svijetu pa kojekakvi komadi govana made in PRC se čuju na kilometre i osuđeni su na neuspjeh jbga. Znam da ti nisam Bog zna što pomogao savjetom! |
|
|||
|
|||
Quote:
|
|||
|
|||
Quote:
hvala na savjetu drvosječa, nije da ne koristi baš ništa
|
||||
|
||||
TLM 103 je entry level Neumanna dakle čitaj okljaštreni Neumann sound po budget cijeni.Dobar mikrofon i toplo ga preporučam posebno za ženske i "vrištavije"muške vokale.Naravno da mora biti i kvaka;kad se previše s njim radi overdubing sumiranje je neugodno i saturira u basovima pa tu uvijek treba tražiti kompromis.za duetiranje bih preporučio AT 3035 ili bilo koji iz serije 4 bilo solid,tube ili fet.Naravno preamp mora biti do jaja jer stara dobra lička poslovica glasi:"shit in shit out".
|
|
||||
|
||||
pola od toga...
|
|||
|
|||
o dobar si...pa jel to imaš nekoga da je tamo zaposlen pa zdipi kojeg i po zimi sakrije ga ispod bunde i profura preko porte ko što smo mi svojevremeno "švercali" tambure dok smo radili u muzičkoj nakladi, ili kako to već ide!?
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz Last edited by Majstor Tolj; 07-11-2013 at 23:09. |
|
|||
|
|||
Quote:
|
||||
|
||||
Quote:
A što se tiče mikrofona, odvali po dobrom, nećeš pogriješiti, a preamp ćeš kupiti kad bude prilika...
|
|||
|
|||
ma i to što kažeš, mislim da će tako i biti jer ako ubodem neku osrednju klasu onda ću opet iduće godine njakati ee trebao sam odmah "pamelu anderson" dovuć u krevet i nebi mi bilo ime "mlohava čuna"!?
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz Last edited by Majstor Tolj; 09-11-2013 at 00:21. |
|
||||
|
||||
Neumann je standard i ne može se pogriješiti s njegovom kupnjom.Ima i drugih brandova koji obavljaju posao ali Švabo je ipak Švabo,jednostavno rade najbolje alate pa je tako i u ovom slučaju.Naravno da lošem pjevaču ili pjevačici ne može pomoći ništa pa ni Neumann ali to je za neku drugu priču!
|
|
||||
|
||||
Svirci moji
Evo malo da osviježim i ovu temu pa poslusajte sta sam ja snimio i kako vam zvuci. a kasnije cu vam odat preko cega sam snimao. pomalo smijesno ali sam zadovoljan evo link za download
PROBA 1.mp3 |
Opcije Teme | |
Način Prikaza | |
|
|