Quote:
Originally Posted by Darac11
Da li postoji neka vježba ili finta kako "ubrzat prste", jer jednostavno nemogu brzo odsvirat neke kratke note da si pita, imam osjećaj da su mi prsti ukočeni odnosno nemaju brzinu, pa jel ima kakva vježba da se prsti ubrzaju, sviram već godinu dana tako da nisam sad tek počeo no nemam nikakve vježbe za to, nego sviram samo "spore" pjesme no nevidim kako bi napredovao uz njih jer to mi nije teško svirat al npr. Teraj teraj žestoko ili Julišku nemogu ni zamislit, pa ak ima netko kakav savjet.
To me zanima jer ima tamo kod nas neki likovi koji za godinu dana sviraju bas, bisernicu, brač, sve, i drmaju ko da imaju gumene prste, pa se ja pitam kaj sam radio godinu dana ako oni mogu sve svirat ko blesavi  možda ima neka kvaka?
|
Sviraj si sljedeće tonove:
e-f-fis-g-gis-g-fis-f-e-f-fis-g-gis-g-fis-f-e i tako u krug jedno desetak puta...To t' je čista kromatika...Poanta je da prvi prst kojim hvataš ton f uvijek držiš na žici, jedino naravno kad sviraš ton e onda ga dižeš...Sve tonove sviraš dolje-gore k'o šesnaestinke... Vježba se čini jednostavna, ali nije baš tako, posebno kad sviraš recimo 5 min bez prestanka na svim žicama, redom od 1. najtanje do 4. najdeblje...Kad te zaboli lijeva ruka znači da je lijeva ruka napravila dobar napor...Uvijek si daj odmora koju minutu...Nakon svakog odmora ćeš osjetit razliku...